Vařte zdravěji

Vařte zdravěji

Rádi byste si začali vařit zdravěji, ale přijde vám takové vaření náročnější, jak na přípravu, tak na čas? Jde to i snadně! Se spotřebiči značky Gallet bude vaše jídlo rychle hotové, chutné a zdravé.

Vyzkoušejte vaření v páře v našem parním hrnci Gallet Pantin. Při zpracování potravin pomocí páry potraviny nepřicházejí o důležité vitamíny, minerály a aromatické látky, které se právě při klasickém vaření uvolní do vody. Navíc během vaření v páře se jídlo nepřipálí, nemusí se míchat, a dokonce zachovává tvar a konzistenci. V parním hrnci navíc můžete připravit jak čerstvou, tak i mraženou zeleninu, maso, ryby i mořské plody.

Rychlé, snadné a zdravé vaření vám zaručeně zajistí také rýžovar Gallet Rezé. Nejenom, že s ním připravíte perfektní, nepřipálenou rýži, ale můžete si v něm uvařit i spousty jiných zdravých potravin, například Quinou, bulgur, červenou či černou čočku a dalších.

Quinoa je pseudoobilnina, která obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny. Dále pak hořčík, zinek, železo a spoustu dalších potřebných látek. Velice dobře zasytí a neobsahuje žádný lepek. Připravuje se podobně jako rýže či kuskus.

Bulgur je jádro či semeno pšenice, které se předvaří, rozdrtí a vysuší. Má mírně oříškovou chuť a je skvělým zdrojem vlákniny. Hodí se k vaření jak slaných, tak i sladkých pokrmů. Připravuje se obdobně jako rýže nebo Quinoa.

Při vaření těchto potravin v rýžovaru do nich můžete také leccos přidat, například oříšky, různé druhy semínek nebo nakrájenou zeleninu na malé kousky a připravit si tak zajímavou přílohu nebo samotný lehký chod.


Dalším skvělým pomocníkem v kuchyni, se kterým si připravíte lahodné a zdravé snídaně či svačiny během chvilky, je stolní mixér. Můžete si v něm rozmixovat libovolné druhy ovoce či zeleniny. Ovocné šťávy, mléčné koktejly, smoothie drinky, cokoliv, co si namixujete si můžete vzít kamkoliv s sebou díky přenosné lahvi, která je součástí mixéru.

Smoothie nápoje se dají připravit snad z jakéhokoliv ovoce a zeleniny a můžete přidat i různé oříšky, semínka, bylinky nebo i ovesné vločky, tvaroh, jogurt apod. Nechte popustit uzdu své fantazii a vyzkoušejte lahodné kombinace nápojů, které vám dodají energii, potřebné vitamíny a potěší i vaše chuťové pohárky.


    Další